Díky aktivitě operátorů stále roste počet uživatelů mobilního Internetu. Přes 2,5 milionu uživatelů nelze přehlížet. Ano, i běžný web si nějak prohlédnete v prohlížeči svého telefonu, ale přetékající display Vás může rychle dostat do varu.

Technická stránka tvorby mobilního webu a jeho optimalizace pro mobilní zařízení, se příliš neliší od tvorby běžných webových stránek. Kámen úrazu spočívá v nabídnutém obsahu a službách. Při tvorbě mobilní verze webových stránek je třeba brát v potaz několik prověřených skutečností.

  1. Uživatel plánující delší práci, respektive činnost vyžadující soustředění, upřednostňuje PC, notebook nebo netbook. Vznikne-li náhlá potřeba připojení k Internetu, jsou upřednostňována mobilní zařízení. V takovém případě uživatel očekává, rychlost, přehlednost a dostupnost hledaných informací.
  2. Poskytovatelé mobilního Internetu striktně aplikují Fair User Policy (FUP) regulující objem stahovaných dat uživatelem. Budete-li mít obsáhlý, datově neoptimalizovaný web, mobilní uživatele budete spíš odrazovat než lákat.
  3. Do roku 2014 má být v Česku objem dat stahovaných prostřednictvím mobilních sítí vyšší než u pevného připojení.

V rámci úvodní analýzy je nezbytné se zamyslet nad tím, co Váš mobilní návštěvník nezbytně potřebuje. Historie firmy, odkazy na partnery nebo výroční zprávy to asi nebudou. To spíše rychlý náhled na nabídku, provedení nákupu, objednání služby, odeslání dotazu. Mobilní návštěvník, ještě více než ten klasický internetový, chce jít přímo k věci! Usnadněte mu život, dodejte přidanou hodnotu, získejte ho.

Šikovný, univerzální webhosting od C4 

  • 20 GB prostoru s automatickým navýšením o 2 GB ročně. 
  • PHP, MySQL, administrační systém, CRON, domény 3. řádu aj.
  • Ojediněle široká podpora: Joomla, WordPress, Drupal, PHP, MySQL a další.
  • Cena 1200 Kč na rok včetně vybrané domény. Žádné další poplatky! 
Poptat tvorbu webu