Pokud jste fotograf, umělec nebo designer, potřebujete webové stránky, aby se o vás dozvěděli potencionální zákazníci. Je to nejlepší způsob, jak prezentovat své služby a najít nové klienty.

Myslíte, že nemáte žádné programátorské zkušenosti a nedokážete to udělat sami? Webovou prezentaci si dnes skutečně můžete připravit i sami. Stačí si najít dostatek volného času, promyslet strukturu, připravit obsah, který chcete umístit na internet, prostudovat návody nebo diskuse a pustit se do práce. Technologie postoupily tak daleko, že k vytvoření a správě vlastního webu, nemusíte mít programátorské znalosti. Jistě, nemusí to být až tak jednoduché, můžete dojít do slepé uličky nebo si nebudete s něčím vědět rady. Pokud ale z nějakého důvodu nechcete využít služby zkušeného profesionála, může to být cesta. 

Pro fotografy doporučujeme redakční system Joomla, který patří mezi nejoblíbenější systémy pro správu obsahu se širokou nabídkou funkcí a vlastností. Uživatelé po celém světě jej používají pro svou jednoduchost. Dejte si tu práci a můžete si vytvořit krásné webové stránky pomocí Joomla šablony. Dnes existuje množství šablon, které jsou na vysoké úrovni. Přečtěte si ale, na co si dát při výběru Joomla šablony pozor.

Šikovný, univerzální webhosting od C4 

  • 20 GB prostoru s automatickým navýšením o 2 GB ročně. 
  • PHP, MySQL, administrační systém, CRON, domény 3. řádu aj.
  • Ojediněle široká podpora: Joomla, WordPress, Drupal, PHP, MySQL a další.
  • Cena 1200 Kč na rok včetně vybrané domény. Žádné další poplatky! 

Především musí být responzivní

Jedná se o design, který se přizpůsobuje zařízení, kde se zobrazuje. Přece nechcete, aby vaši návštěvníci byli nervózní a nespokojení. Kromě toho responzivní design je velkým pomocníkem při SEO optimalizaci. V mobilním vyhledávání Google upřednostňuje responzivní stránky.

Integrace se sociálními sítěmi

Logo sociálních sítíSociální sítě jsou velmi důležité. Jsou oblíbeným prostředkem komunikace 21. století, a proto jsou efektivním nástrojem pro marketing. Člověk se na nich všechno dozví. Každý klient sdílí fotky a informace o vašich službách na svém profilu, a tak se o Vás dozví více lidí.

SEO

Optimalizace pro vyhledávače je v dnešní době nutným standardem každé webové stránky. Kromě optimalizace pomocí klíčových slov, je důležité mít SEO friendly šablonu.

CSS

fotografove 01Profesionální fotograf musí mít webové stránky s dokonalým designem. CSS je základním kamenem pro vytvoření takového webu. Tak budete moci modifikovat a kombinovat barvy podle svých představ, díky čemuž můžete ukázat svůj vkus.

Systém komentování

Ne všichni jsou příznivci sociálních sítí. Někteří lidé tvrdí, že na sledování sociálních sítí nemají čas. Umožněte proto každému vyjádřit jeho názor na vaše služby přím na webu.

Pokud máte po přečtení článku blíž k vytvoření přesně takové webové stránky, jakou byste chtěli mít, je to dobře. Snadno instalovatelné šablony pro fotografy si můžete vybrat např. tady: http://www.templatemonster.com/cz/category/art-photography/ Hodně štěstí, at`se vám všechno podaří! A pokud ne, ozvěte se...

Walter Eder
Jetimpex

Poptat tvorbu webu